Pony Power voor Kids

De unieke sociaal emotionele vaardigheidstraining voor kinderen!

De training is gericht op het ontwikkelen van sociaal vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei.

De lessen zijn praktijk gericht, educatief en speels mét paarden, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en met paarden. Letterlijk Puur in Beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren.

De 'Pony Power Kids' zetten reeds op jonge leeftijd belangrijke stappen en vormen hiermee een stevige basis voor hun verdere ontwikkeling.

De training bestaat uit 5 lessen met elk een eigen thema. De thema's hebben direct verband met hele praktische situaties, waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft. Doordat we de thema's uitleggen aan de hand van de leefwijze van paarden (bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een heel speelse manier met en van de andere kinderen en paarden leren. Ze zien overeenkomsten en verschillen en gaan hiermee aan de slag in oefeningen met de paarden.

Er is veel beweging in deze training, letterlijk omdat de kinderen en de paarden elkaar in beweging zetten, maar zeker ook in figuurlijke zin. Door in beweging te komen worden tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen in beweging gebracht. Kinderen worden daardoor meer bewust van hun eigen handelen, hun eigen zijn en hun eigen plek in het geheel.

Mét paarden?

Er is bewust gekozen voor een training mét paarden. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van het paard wordt er een 'positief' stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. Het paard spiegelt het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met het paard oefenen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.

Er wordt tijdens de training niet paardgereden, alle oefeningen worden vanaf de grond verricht.

Werkboek

Elk kind krijgt zijn/haar eigen persoonlijk Pony Power werkboek. Hierin staat de theorie van de 5 themalessen uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen.

De oefeningen worden voor een klein gedeelte tijdens de training uitgevoerd. Het kind neemt het lesboek iedere week mee naar huis, zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Het liefst samen met ouders, broers, zussen of andere familieleden. Doordat het gezin ook deelnemer wordt van de lesstof, zal het geleerde nog meer betekenis gaan krijgen.

De kracht van deze training zit hem voor een deel in de driehoek kind-coach-ouder. Het blijft niet bij de 2 uurtjes Pony Power voor Kids, het leeft door thuis, op school en bij activiteiten buitenshuis.

Alles op een rijtje

  • 5 lessen met elk een nieuw thema;
  • een uniek eigen Pony Power werkboek;
  • een diploma uitreiking;
  • een verslag voor de ouders;
  • de terugkomdag, ca. 6 weken na het einde van de cursus;
  • begeleiding door 2 goed opgeleide ervaren coaches.

Data voor 2021/2022

De lessen 1 t/m 5 vinden plaats op woensdagmiddag van 14:30 tot 16:30 uur.

 (27 oktober, 3 november, 10 november, 24 november, 1 december)

Op woensdag 22 december is de terugkommiddag.


De lessen 1 t/m 5 vinden plaats op vrijdagmiddag van 14:30 tot 16:30 uur.

 (11 maart, 18 maart, 25 maart, 1 april, 8 april)

Op vrijdag 13 mei is de terugkommiddag.


Pony Power voor Kids is een landelijk concept en het initiatief van Groots & Puur met Paardenkracht:

www.ponypowervoorkids.com

Informatiemiddag

van 14:30 tot 16:30 uur.

Woensdag 13 oktober 2021

of

Woensdag 23 februari 2022

Op deze middag kun je ontdekken of Pony Power voor Kids dé training voor jou is.

Deelname is gratis.

Meld je aan per email, zodat wij je de adresgegevens kunnen toesturen.